Blog-ul serviciilor

Serviciile pe care le gasesti in Cluj-Napoca

Cum pot verifica dacă un site este sigur?

Mulți dintre noi încă ne confruntăm cu teama cumpărăturilor online. Este sigur site-ul? Dacă îmi ia banii și nu primesc produsul? Dacă îmi retrage toți banii din cont? Dacă nu-mi place produsul? Cum pot verifica dacă un site este sigur? Sunt câteva scenarii care și le face orice cumpărător online.

Ei bine, cum și banii au elemente de siguranța prin care verificăm dacă sunt falși sau nu, așa și plata online are elementele ei de siguranță.

În principal ne bazăm pe renumele magazinului și pe părerile altor clienți, însă există și o serie de elemente care ne ajută să recunoaștem dacă un site este sigur:

  •  Siglele MasterCard, Visa.
  •  Adresa (URL) paginii de web unde se introduc date confidențiale trebuie să înceapă cu https;
  •  În browser trebuie să se regăsească un lacăt de unde, printr-un click, cumpărătorul poate afla informații despre certificatul de securitate și identitatea vânzătorului.

 

Acestea sunt câteva elemente prin care putem verifica dacă plata este sigură. Mai rămâne teama de neconformitate a produsului real cu cel afișat pe site.

Este bine de știut că potrivit legislației, cumpărătorii online au la dispoziție 10 zile lucrătoare de la primirea produselor, pentru a restitui produsul, fără a invoca un motiv și fără penalizări. În cazul în care un comerciant refuză să vă returneze banii, este recomandat să sesizați Oficiile Județene pentru Protecția Consumatorului.

Cumpărături online cât mai sigure!

 

Add comment

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading