Blog-ul serviciilor

Serviciile pe care le gasesti in Cluj-Napoca

Asigurările private de sănătate

Zilele trecute am fost sunată de unul dintre operatorii BT să-mi prezinte oferta lor pentru asigurarea privată de sănătate. Îmi place idea de asigurare privată însă nu în modul în care m-au abordat ei. Trebuia să le confirm telefonic dacă optez pentru asigurarea lor sau nu, doar pe baza informaţiilor pe care mi le-a spus operatorul, toate actele urmând să le primesc în 2 săptămâni acasă. Nu am optat pentru asigurarea prezentată de operator dar nu am renunţat la idea de a avea asigurare private de sănătate. Aşa că am căutat să mă documentez despre ce implică această asigurare, la ce detalii trebuie să fiu atentă atunci când închei poliţa şi să studiez piaţa. Informaţiile pe care le-am obţinut vreau să le împărtăşesc cu voi.

O asigurare de sănătate acoperă ceea ca am fi nevoiţi să plătim în cazul unei probleme de sănătate. Există 2 posibilităţi de asigurări de sănătate privată:

-    Abonamente pentru serviciile medicale ale unei clinici private – acoperă anumite consultaţii şi tratamente în funcţie de abonamentul ales.  În Cluj se poate încheia acest abonament la clinicile Regina Maria, Medicover, Medlife. Abonamentele la clinica Regina Maria sunt între 39 lei – 199 lei/lună pentru persoane fizice.

-    Asigurări private de sănătate – vei avea acces nu la una ci la o reţea de clinici şi spitale private din întreaga ţară şi uneori chiar din străinătate.

Asigurarea de sănătate acoperă:

- Spitalizarea;

- Tratamentul la domiciliu după externare;

- Indemnizaţia pentru maternitate;

- Consultaţii la medic generalist;

- Consultaţii, diagnosticare şi alte taxe plătite la medici specialist (inclusive taxe plătite pentru analize medicale, radiografii, ecografii, etc);

-  Intervenţii chirurgicale;

-  Servicii de ambulanţă;

-  Decesul ca urmare a unor boli sau accidente asigurate. 

Dintre abonament şi asigurare privată, eu voi opta pentru asigurare privată. În abonamente nu sunt incluse servicii medicale speciale, precum stomatologia, intervenţiile chirurgicale sau spitalizările, în cazul cărora se oferă doar reduceri între 15 – 25%. 

Un dezavantaj al asigurări private este faptul că nu pot merge la un control medical oricând vreau, ca şi în cazul abonamentelor, ci doar atunci când există cu adevărat o problemă medicală, constatată de medic (pentru controalele de rutina plătesc taxe statului Român). În schimb, asigurarea include orice tip de investigaţie, transport medical de urgenţă în caz de accident şi servicii medicale. În plus, am posibilitatea de a alege între mai mulţi operatori de servicii medicale.

La BT tariful unei asigurări private de sănătate începe de la 25 lei/lună.

La Generali, poliţa de asigurare începe de la 45 lei/lună.

Este important să analizaţi aria de acoperire a asigurării (naţională sau internaţională), în ce condiţii se oferă despăgubirile, care sunt condiţiile pentru a încheia o astfel de asigurare.

Tu ai asigurare privată de sănătate? Dacă da, la ce broker de asigurări este încheiată această asigurare? Eşti mulţumit de ea?

Comments (1) -

Salut!
Oare ai avea niste sfaturi legate de asigurarile pt. locuinte? Obligatorie, privata, cat costa, care e mai ok etc.?

Multumesc!

Reply

Add comment

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading