Blog-ul serviciilor

Serviciile pe care le gasesti in Cluj-Napoca

Creșteți imunitatea cu fructele goji

E sezonul în care ne îmbolnăvim foarte repede. Medicamentele nu sunt tocmai pe placul tuturor. Pentru a le evita pe cât posibil trebuie să ne creștem imunitatea.

Cu toți am auzit de efectele benefice asupra organismului a fructului goji, numit și fructul longevității. Aceste beneficii se datorează conținutul bogat în vitamina C, minerale, beta-caroten și aminoacizi.

Vitamina C este un nutrient important care protejează organismul prin creșterea puterii sistemul imunitar pentru ca acesta să înfrunte bolile. Fructul goji conține de 500 de ori mai multă vitamina C decât o portocală de dimensiuni medii.

Mineralele mențin corpul sănătos și îl ajută să funcționeze corect. Fructele goji conțin cel puțin 20 de minerale esențiale (fier, cupru, zinc, calciu, ș.a.). Fierul furnizează cantitatea adecvată de oxigen și contribuie la formarea de celule roșii în sânge. Zincul este util pentru menținerea rezistenței celulelor roșii și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Calciul contribuie la păstrarea sănătății oaselor și a dinților.

Beta-carotenul se mai găsește în morcovi, ardei, în general în legume și fructe de culoare portocalie. Corpul fiecărei persoane are nevoie de beta-caroten pentru a produce vitamina A, pentru sănătatea ochilor, a pielei și pentru că ne protejează de microbii și bacteriile care pot declanșa boli. Fructele goji au unele dintre cele mai mari concentrații de beta-caroten dintre toate fructele și legumele.

Aminoacizii sunt nutrienți de care organismul are nevoie pentru a finaliza o serie de funcții: mișcarea, digestia alimentelor, transportul sângelui, transmiterea mesajelor de la creier. Aminoacizii contribuie și la menținerea țesuturilor și mușchilor sănători.

Printre beneficiile acestor fructe se mai numără:

  • Protejează ficatul și rinichii;
  • Ajută glanda hipofiză și stimulează eliberarea hormonului de creștere (de aici denumirea de fruct al longevității);
  • Previn îmbătrânirea celulelor prin absorbția radicalilor de oxigen;
  • Previn stările de oboseală și surmenaj;
  • Cresc fertilitatea;
  • Îmbunătățesc circulația sangvină;
  • Reduc tensiunea arterială și colesterolul;
  • Ajută la pierderea în greutate și la tonifierea organismului;
  • Inhibă cancerul de prostată;
  • Tratează diabetul zaharat.

20-30 de grame de goji pe zi te ajută să-ți întărești imunitatea, să-ți reglezi digestia, să slăbești și să îți menți pielea elastică.

Ele se găsesc în supermarketuri sub formă de fructe uscate sau în magazine naturiste sub formă de suc natural, fructe deshidratate, ceaiuri, baton, cremă.

Cele mai bune prețuri la aceste fructe le-am găsit pe http://www.fructegoji.com/

Fructelor deshidratate la 7.8 lei/100 gr, nectarul la 35 lei/350 ml, baton la 3.5 lei/35 gr, ceai la 15 lei/5 pliculețe, cremă 89 lei/50 ml.

Dacă preferați fructele proaspete, le puteți cultiva chiar acasă, într-un ghiveci, datorită faptului că planta nu este deloc pretențioasă. Poți cumpăra planta de pe site-ul menționat și apoi să o plantezi. Nu e complicat:

  • Pune rădăcinile de goji într-un borcan umplut cu apă la temperatura camerei și lasă-l la înmuiat timp de 15-20 minute;
  • Pregătește-ți ghiveciul care ar trebui să fie cel puțin cât o găleată de adânc și să aibe găuri de scurgere la bază. Amestecă 1/3 cantitate de nisip la 2/3 cantitate de pământ sau cumpără pământ direct din magazin. Umple ghiveciul și lasă 5 cm de spațiu gol până la gura vasului. Pune planta în mijlocul vasului, astfel încât baza trunchiului să rămănă la nivelul solului.
  • Udă solul;

-     Pamântul trebuie să fie în permanență umed. La aproximativ 2 săptămâni de la plantare ar trebui să apară muguri. Apoi adaugă un strat de frunze uscate deasupra solului.

Florile ar trebui să apară în al 2-lea an, apoi fructele. Planta produce între 1-1.5 kg goji/an. Dacă intenționezi să consumi zilnic goji, trebuie să plantezi 7 buc. pentru asigurarea necesarului pe întreg anul.

Fă-ți un calcul? Câți bani dai anual pe medicamente? Să cumperi goji uscate și să le consumi zilnic te costă 1.500 lei/an. Pentru a le planta, investești în primul an 300 lei și apoi plătești doar apa.

 

Add comment

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading