Blog-ul serviciilor

Serviciile pe care le gasesti in Cluj-Napoca

Sfaturi pentru un stil de viață sănătos

Alimentația influențează starea noastră atât fizică cât și psihică. De aceea, pentru o viață echilibrată, energică și cu reușite este absolut necesar ca alimentația să fie sănătoasă.

Produsele trebuie să fie proaspete. Cele mai proaspete sunt cu siguranță cele locale și de sezon.

Nu sări peste micul dejun. Noapte, chiar dacă noi ne odihnim, organismul funcționează, consumă energie, iar dimineața trebuie alimentat. S-a observat că persoanele care nu mănâncă dimineața sunt mai predispuse la boli cardiovasculare. Totodată, dacă sari peste micul dejun, ritmul meselor și a cantităților de alimente nu poate fi controlat ușor și astfel riști să crești în greutate. Împreună cu micul dejun, putem savura și o cană de cafea fiindcă stimulează metabolismul și determină o activitate mentală mai intensă.

Este esenția să consumăm minim 2 litri de apă pe zi, dar nu în timpul meselor, fiindcă îngreunează digestia. Este indicat să bem apă cu minim 20-30 de minute înainte de masă.

Este indicat ca fructele să le mâncăm între mese, ca un supliment, deoarece durata de digerare a lor este foarte scurtă, iar dacă înainte am mâncat un aliment cu durata de digerare mai mare (ex. Carnea), ele trebuie să aștepte în stomac.

Masa de seara trebuie să fie ușor de digerat și la câteva ore distanță de ora de culcare, pentru ca aparatul digestiv să aibe suficient timp.

Trebuie să dormim între 6 și 9 ore/noapte, altfel vom fi obosiți și indispuși.

Dimineața, pe stomacul gol, este indicat să bem o cană de apă, ajută la digestie.

Redu pe cât posibil alimentele prăjite, mezelurile, semipreparatele, carnea roșie, grăsimile.

Stomacul nu poate digera 2 alimente concentrate în același timp. De aceea, nu combina proteinele animale (carne, brânzeturi, ouă) cu cele bogate în amidon (paste, pâine, cartofi, orez, produse de patiserie, leguminoase). Nu amesteca alimentele grase (unt, smântână, uleiuri) cu cele bogate în proteine sau în amidon. Laptele este cel mai bun gol.

Proteinele animale și grăsimile este indicat să le combinăm cu legume sărace în amidon (roșie, castrevete, ardei, varză). Alimentele bogate în amidon (paste, cartof, porumb, orez) se completează perfect cu leguminoase (fasole, linte, năut).

Și nu uita să faci sport cel puțin 30 de minute zilnic.

Această nu este o dietă, este un stil de viață sănătos. Nu e suficient să respecți o alimentație sănătoasă 2-3 luni și apoi să exagerezi cu grăsimile și dulciurile. Aceast stil de alimentație este indicat să fie respectat pe toată perioada vieții.

 Tu ai o alimentație sănătoasă?

Add comment

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading